Werkwijze laserontharen

Goed om te weten

  • Het te behandelen gebied ongeveer 4 weken voor en na de behandeling niet blootstellen aan de zon of een zonnebank zonder bescherming. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen is het advies gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

  • Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel.

  • Voor de behandeling dien je het te behandelen gebied te scheren. Er moeten stoppels zichtbaar en voelbaar zijn. Scheer bij voorkeur met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken, omdat het haartje daarna terug zakt in de huid. Hierdoor kan het niet als geleiding dienen voor het licht om te worden onthaard. Gebruik geen ontharingscrème met het scheren.

  • Alleen tijdens de intake komt u ongeschoren, zodat het te behandelen gebied goed beoordeeld kan worden.

Werkwijze

1. Plan een gratis intake gesprek met een proefbehandeling

Je kan telefonisch een intakegesprek inplannen. Wij zijn geopend op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 20.00 uur.

2. Intakegesprek

Voor de intake is het van belang dat wij kunnen zien welke kleur en structuur de haartjes hebben. Graag niet scheren. Voor de vervolgbehandelingen is het nodig dat je geschoren maar met voelbare en zichtbare stoppels komt. Tijdens het intakegesprek wordt alles uitgelegd over de laserbehandeling. De werkwijze van de laser en wat u kunt verwachten van de behandeling. Daarnaast bespreken we ook je wensen.

3. Voorbereiding eerste behandeling

Ook tijdens het behandeltraject is het absoluut af te raden om de haren te epileren (elektrisch, pincet, harsen, waxen, epilady, ontharingscrème, touwtechniek). Epileren heeft namelijk tot gevolg dat de haarzakjes (tijdelijk) leeg zijn, waardoor de behandeling geen effect heeft.
Tijdens het behandeltraject dien je zelf van te voren het te behandelen gebied te scheren. Doe dit zorgvuldig om onnodige huidirritatie te voorkomen. Het advies is om het te behandelen gebied 1 week voor en 1 week na de behandeling niet bloot te stellen aan de zon of een zonnebank.

4. De behandeling

Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een wit potlood en er wordt een hypoallergene coolinggel op de huid aangebracht. De gel zorgt voor een goede geleiding van de Laser en werkt verkoelend. Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig met tussenpozen van ongeveer 4 tot 8 weken om tot het gewenste resultaat te komen. Er is geen standaard aantal behandelingen te noemen omdat ieder mens, iedere huid en iedere haargroei anders is.
De duur van een behandeling hangt af van de te behandelen gebieden. Direct na het laseren kan de huid lichtjes rood worden en gevoelig aanvoelen, dit is een normale reactie en zakt binnen 12-24 uur weer af.

Voorzorgsmaatregelen tijdens de behandelingen
Laserlicht is schadelijk voor de ogen. Tijdens de behandelingen krijg je een laserbril op voor optimale veiligheid.

5. Na de behandeling

Het behandelde gebied wordt schoon gemaakt en preventief ingesmeerd met een verzachtende Aloë Vera gel. De gel brengt de huid tot rust en je kan meteen weer verder met je dag. Wel raden wij het aan om de huid de nodige rust te gunnen. Het is raadzaam om 1 week voor en 1 week na de behandeling niet uitgebreid te zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. De huid moet simpelweg even tot rust komen. Na de behandeling kan gelijk een vervolgafspraak gemaakt worden.

Gratis proefbehandeling

Ervaar het zelf!
Maak nu een afspraak voor een intakegesprek
en krijg een GRATIS proefbehandeling laserontharing bij één van je oksels.

Werkwijze | Silk Laser Studio