Overbeharing door hormonen? Kies voor laserontharing! De redenen om je te laten ontharen zijn divers. Zo laat de een zich ontharen omdat de haarwortels irriteren. De ander onthaart de oksels om het transpireren enigszins tegen te gaan en weer een ander wil af van overtollige haargroei in het gezicht of andere lichaamsgebieden zodat er niet meer geschoren hoeft te worden.

Overbeharing door hormonen? Kies voor laserontharing! - Silk Laser Studio

En dan is laserontharing natuurlijk een mooie uitkomst bij overbeharing. Iedereen is geschikt voor definitieve ontharing. Het ene huidtype of haartype onthaard echter wel sneller dan het andere type. Een donker gepigmenteerde haar op een lichte huid is het meest eenvoudige om te ontharen. Rood, wit en grijs haar is veel lastiger te behandelen.

Overbeharing is veelal erfelijk, maar er zijn ook andere oorzaken. Bijvoorbeeld door een verstoorde hormoonbalans. Dat betekent dat er teveel mannelijke hormonen in het bloed zitten. Of wanneer je last hebt van een onregelmatige menstruatie. Maar ook overgevoeligheid van de haarzakjes kan zorgen voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen. En ook gewichtsverlies of bepaalde medicatie zorgen voor overbeharing.

Bij vrouwen in de overgang neemt de productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen af waardoor het mannelijke hormoon de overhand neemt. Ook zwangerschapshormonen kunnen tijdelijk overbeharing geven. En ook vrouwen die stoppen of veranderen van anticonceptiemiddel of spiraal kunnen last krijgen van hormoonschommelingen. Deze hormoonschommelingen kunnen soms een lichte activatie van de haarzakjes geven in het gezicht, de bikinilijn, de navel en tepelhoven.

Definitief ontharen is een behandeling om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Met behulp van lasertherapie worden de haartjes bij de haarwortel vernietigd. Alleen haartjes in de anagene fase, de groeifase, kunnen behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Dit aantal is echter afhankelijk van het gebied van de ontharing.

De Diode ICE laser triple wave waar wij mee werken maakt gebruik van exclusieve 3D-technologie en combineert de drie meest effectieve lasergolflengten in één handstuk. Gelijktijdige activering van de drie lasergolflengten zorgt voor de opname van laserenergie op drie verschillende diepten in de huid. Deze uiterst efficiënte manier van laserbehandeling behandelt op deze manier de drie hoofdstructuren van de haarzakjes. De laser biedt een veilige en zeer efficiënte laserontharingsmethode.

Heb jij last van overbeharing, bijvoorbeeld door hormoonschommelingen, overweeg dan zeker laserontharing!

Voor info of het maken van een afspraak bel 06-12378572 of mail naar info@silklaserstudioleeuwarden.nl