Mannen en hun lichaamshaar? Vrouwen zijn sinds eeuwen al bezig met ontharingsmethoden. In de tijd van de Farao’s werd reeds beschreven hoe vrouwen hun benen, oksels en schaamstreek met een emulsie van suiker onthaarden. Maar hoe zit dat dan met de mannen en hun lichaamshaar?

Mannen en hun lichaamshaar - Silk Laser StudioIn bepaalde culturen is het trouwens als man heel normaal om okselhaar te scheren. In de Islam scheren mannen hun okselhaar vanwege hygiënische reden. In het Westen vinden mannen en vrouwen een gladdere huid vaak mooier en verzorgder ogen dan een behaarde huid.

Toch is het scheren van het lichaam voor sommige mannen nog steeds een klein beetje een taboe.  Alhoewel er goede redenen zijn om overmatig lichaamshaar te verwijderen.
Teveel beharing kan ervoor zorgen dat je het een stuk warmer hebt, waardoor je meer zweet. Ook kan de locatie van het teveel aan lichaamshaar storend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het stukje tussen de wenkbrauwen, maar ook de rug, schouders en nek zijn bekende ongewenste plekken voor ongewenste haargroei.

En zoals eerder genoemd, cultuur of heersende mode of trend kunnen eveneens een rol spelen. Denk aan de wielrenners,  alle profs scheren hun benen. Het masseert beter, je hebt bij wonden geen last van haartjes en het is gewoonweg esthetisch verantwoord. Voor wielrenners is het zelfs een code om geschoren benen te hebben: het geeft aan dat jij de sport serieus neemt.

Toch is het hebben van borsthaar het ultieme teken van mannelijkheid. Een gezonde testosteronhuishouding zorgt er namelijk voor dat je lichaamshaar gaat groeien.

Door je borsthaar te trimmen of scheren zie je er niet alleen verzorgder uit, het resultaat van al die uren in de sportschool is ook veel beter te zien. Maar wanneer er haar op de rug en schouders gaat groeien is de lol er voor veel mannen wel af. Een mannen lichaam ontharen door te scheren of trimmen kost echter erg veel tijd omdat je dit iedere week opnieuw moet doen wil je een gladde huid hebben.

Laserontharing is dan natuurlijk een perfect oplossing. Door middels van lasertechnologie wordt de haarwortel vernietigd, waardoor het haar niet meer terug kan groeien. Het zorgt voor een langdurige, in principe blijvende ontharing.

Wanneer start jij met laserontharing?!

Voor info of het maken van een afspraak bel 06-12378572 of mail naar info@silklaserstudioleeuwarden.nl