Laserontharing is effectiever dan IPL ontharen. 2 begrippen die vaak door elkaar heen gebruikt. Beide zijn methodes om je ongewenste haargroei definitief te verminderen. Toch zijn er verschillen te benoemen. Als belangrijkste; met IPL worden de haarzakjes NIET definitief vernietigd.

Laat ik het uitleggen; IPL maakt gebruik van flitslicht en een laser gebruikt laserlicht. Met de IPL methode wordt de huid beschenen met een breedspectrum licht, of te wel diffuus en flitslicht. Dit type licht kan minder gericht geplaatst worden dan laserlicht. En daardoor reageren de dieper gelegen haarwortels onvoldoende en worden die niet volledig vernietigd.

Een laserapparaat werkt heel gericht. Het licht is krachtig en een sterke energiestraal wat per keer een haarwortel raakt. Hierdoor is het effect per haarzakje vele malen groter dan bij IPL-licht. En zodra een haarzakje vernietigd wordt, kan er geen nieuw haar meer uit dat haarzakje groeien.

Het resultaat van laserontharing is dus sneller effectief.

Dit betekent ook dat er met IPL veel meer behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te kunnen bereiken. IPL ontharen lijkt in eerste instantie misschien voordeliger dan laser ontharen als je de prijzen per behandeling zou vergelijken, echter blijkt dat er met de IPL methode veel meer behandelingen nodig zijn. Onder aan de streep ben je met IPL vaak dus duurder uit.

En wat ik ook nog als verschil tussen beide methodes wil benoemen is dat laser ontharen mogelijk is voor iedereen, ongeacht huidtype of huidtint. IPL-ontharen kan alleen bij mensen met een licht huidtype, vanwege pigment verschuiving. IPL-ontharing heeft zoals eerder genoemd een breder spectrum en breder bereik waardoor je kans hebt dat omliggende huid beschadigd wordt. Het licht raakt een stukje huid waardoor pigment kan verschuiven. Laserlicht is gericht en werkt per haar en haarwortel.

Kortom laserontharing is effectiever dan IPL!

Voor info of het maken van een afspraak bel 06-12378572 of mail naar info@silklaserstudioleeuwarden.nl