Laser ontharing

Nooit meer scheren, harsen of epileren!

Heb je last van ongewenste haargroei? Misschien wel overbeharing? Wat als jij je nooit meer hoeft te scheren, harsen of epileren?

Sinds eeuwen zijn vrouwen bezig met ontharingsmethoden. In de tijd van de Farao’s werd reeds beschreven hoe vrouwen hun benen, oksels en schaamstreek met een emulsie van suiker onthaarden.

Vrijwel iedereen heeft last van ongewenste haargroei op bepaalde lichaamsdelen. Het regelmatig scheren, epileren of harsen van deze haargroei kan zorgen voor huidirritaties, ingegroeide haren en snijwondjes van het scheren. Bovendien kost het ontharen veel tijd en komt de haargroei relatief snel weer terug. Definitief ontharen  met behulp van laser wordt steeds populairder. Reden is dat de behandeling geen bijwerkingen kent en duurzaam resultaat biedt.

Nooit meer scheren | Silk Laser Studio

De behandelmethode door middel van onze Diode ICE laser is speciaal ontwikkeld voor alle huidtypen, dus ook voor de donkere tot zeer donkere huid! In tegenstelling tot het licht dat gebruikt wordt bij IPL- behandelingen wordt met de laser gelijktijdig drie lasergolflengten geactiveerd, waardoor op drie verschillende diepten haarwortels bereikt kunnen worden. Deze uiterst efficiënte manier van laser ontharing behandelt op deze manier de drie hoofdstructuren van de haarzakjes.

Een gladde, haarvrije huid is helemaal van deze tijd. De behandeling met de laser zorgt ervoor dat haren verdwijnen en niet meer terugkomen. De behandeling is permanent, vrijwel pijnloos en tijdbesparend. Met de Diode Laser van Silk Laser Studio is scheren, harsen of epileren verleden tijd!

Voordelen laserontharen bij Silk Laser Studio

Gratis proefbehandeling

Ervaar het zelf!
Krijg een GRATIS proefbehandeling bij één van je oksels.

Maak nu een afspraak voor een intakegesprek en bel 06 12 37 85 72 of

Laser ontharen vs IPL

Laser ontharing | Silk Laser Studio

Foto door: Joyce Schotsborg www.jouwverhaalinbeeld.nl

Zowel laser ontharen als IPL zijn beide methodes om je ongewenste haargroei definitief te verminderen. Echter is er wel een verschil in de effectiviteit van deze behandelingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat laserontharing effectiever is dan IPL.

De reden dat laserontharing effectiever is dan IPL heeft te maken met het type licht dat gebruikt wordt. De lichtbundel die een laserapparaat afgeeft is sterker en gerichter dan die van een IPL-apparaat. Hierdoor kan een laserapparaat beter bij de dieper gelegen haarzakjes komen. Er gaat geen licht verloren waardoor het een uiterst effectieve aanpak is van ongewenste haargroei.

IPL behandeling

Met de IPL methode wordt de huid beschenen met een breedspectrum licht, ook wel diffuus en flitslicht genoemd. Diffuus licht kan minder gericht geplaatst worden dan laserlicht. Hierdoor reageren de dieper gelegen haarwortels onvoldoende en worden de haarwortels niet volledig vernietigd. Dit betekent dat er veel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te kunnen bereiken. IPL ontharen lijkt in eerste instantie misschien voordeliger dan laser ontharen, echter blijkt dat er met de IPL methode veel meer behandelingen nodig zijn.

Diode ICE+ XT laser

De ICE Diode laser waar wij mee werken maakt gebruik van exclusieve 3D-technologie en combineert de drie meest effectieve lasergolflengten in één handstuk. Gelijktijdige activering van de drie lasergolflengten zorgt voor de opname van laserenergie op drie verschillende diepten in de huid. Deze uiterst efficiënte manier van laserbehandeling behandelt op deze manier de drie hoofdstructuren van de haarzakjes. De ICE diode laser biedt een veilige en zeer efficiënte laserontharingsmethode.

 • ALEX 755NM GOLFLENGTE
  De Alexandrite-golflengte wordt goed geabsorbeerd door de melanine-chromoforen in de bovenste laag van de huid. De Alexandrite golflengte kan worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan haartypes en kleuren en is het meest geschikt voor de behandeling van lichtere haarkleuren en dun en fijn haar en is bijzonder effectief voor haar in gebieden zoals de wenkbrauwen en de bovenlip.

 • 810NM GOLFLENGTE
  De 810nm golflengte, ook wel gouden standaard golflengte genoemd bij laser ontharing, dringt diep door in de haarzakjes. De 810nm heeft een matig absorptieniveau voor melanine, waardoor het veilig is voor donkere huidtypes en is ideaal voor de behandeling van armen, benen, wangen en baard.

 • YAG 1064NM GOLFLENGTE
  De YAG 1064-golflengte wordt gekenmerkt door een lagere absorptie van melanine, waardoor het een gerichte oplossing is voor donkere huidtypes. De golflengte van 1064 nm dringt diep door in de haarzakjes en behandelt de haarbol en de papilla, waardoor het geschikt is voor diep ingebed haar zoals de hoofdhuid, oksels en schaamstreek.

 

Soprano ICE Titanium laser | Silk Laser Studio

Met de In-motion ™ -techniek wordt het handstuk herhaaldelijk over het te behandelen gebied bewogen, wat volledige dekking biedt, terwijl de ICE ™ -technologie het huidoppervlak afkoelt. Deze afkoeling voorkomt schade aan het omringende weefsel en maakt de behandeling vrijwel pijnloos maar effectief.

Definitief ontharen

Definitief ontharen is een behandeling om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Met behulp van lasertherapie worden de haartjes bij de haarwortel vernietigd. Haar groeit echter in 3 verschillende fases:

 • De anagene fase, de groeifase

 • De katagene fase, de overgangsfase

 • De telogene fase, de rustfase.

Haargroei stadia | Silk Laser Studio

Alleen haartjes in de anagene fase, de groeifase, kunnen behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

De laser zorgt ervoor dat de drie effectiefste golflengten worden gecombineerd en richten zich op de verschillende structuren in de haarfollikel. Er vindt penetratie plaats bij de haarbulbus, de haarpapil en de haarmatrix.

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig. Dit aantal is echter afhankelijk van het gebied van de ontharing. Haargroei is namelijk hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door medicijnen of zwangerschap, er nieuwe haartjes, ‘slapende haarzakjes’, geactiveerd zouden kunnen worden. Deze haartjes kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. Gebruik je een medicijn die de hormoonspiegel beïnvloed, dan dien je dit aan ons te melden.

Na ongeveer 2 à 4 weken wordt het effect van de behandeling zichtbaar, dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. Dat is tevens het moment dat je weet dat de kuur aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan.

De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Je mag uitgaan van 80% tot 90% haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

Het betekent wel dat je jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval is een enkel onderhoudsbeurtje voldoende.

Gratis proefbehandeling

Ervaar het zelf!
Krijg een GRATIS proefbehandeling bij één van je oksels.

Maak nu een afspraak voor een intakegesprek en bel 06 12 37 85 72 of