Veel gestelde vragen

Is laserontharing geschikt voor elk huidtype?

Wij werken met de meest geavanceerde lasertechniek, geschikt voor ieder huidtype. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt. Dit komt doordat de lasertechniek zich op uiterst effectieve wijze richt op de eiwitten in het haarzakje en niet alleen op het pigment.

De Diode ICE Laser is geschikt voor alle denkbare huidtypen. Het is wel zo dat de behandeling bij donkere huidtypes iets meer risico met zich meebrengt vanwege het vele pigment in de huid. Een eventuele huidreactie, in welke vorm dan ook, is dan ook niet uitgesloten.

Is laserontharing geschikt voor elk haartype?

Het beste resultaat wordt behaald met bruin of zwart gekleurde haren. De haartjes moeten voldoende pigment hebben. Blonde, grijze en rode haren kunnen alleen vernietigd worden door de warmte van de SHR-methode. Haar reductie van deze haren zal gemiddeld 20% zijn.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de 6 tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Maar dit aantal is slechts een indicatie en geen standaard waaraan je rechten kunt ontlenen. Het resultaat kan per persoon verschillen, want ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders. Wanneer het gewenste resultaat behaald is, kan je deze onderhouden d.m.v. onderhoudsbehandelingen.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De haren moeten in de groeicyclus zitten om definitief verwijderd te kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn meerdere behandelingen nodig. De tijdsduur tussen de behandelingen bedraagt voor het gezicht 4 tot 6 weken en voor het lichaam 6 tot 8 weken.

Geldt er ook een minimum leeftijd?

De minimumleeftijd is 16 jaar. Tot de leeftijd van 18 jaar is er schriftelijke toestemming van een ouder of voogd nodig. Het advies is echter te wachten tot de leeftijd van 18 jaar. Bij jongeren is de haargroei nog maar net begonnen en in de puberteit ontwikkelen zich veel hormonen die invloed hebben op de haargroei waardoor behandeling met laser wellicht weinig zin heeft.

Kan er gelaserd worden op een donkere of zongebruinde huid?

Ja, dat kan. De laser is ook geschikt voor de donkere en zongebruinde huid. Dit komt omdat de laser zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in de haarzak en niet alleen op het pigment. Je kan dus het gehele jaar door behandeld worden.

Mag je voor en/of na de behandeling in de zon?

We raden aan om 10 dagen voor en 10 dagen na een behandeling niet te gaan zonnen of gebruik te maken van zonnebank en/of zelfbruiner en altijd gebruik te maken van een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 om het risico op tijdelijke pigmentverschuivingen tegen te gaan.

Doet de laserbehandeling pijn?

Nee, dankzij de geavanceerde ‘in-motion’ lasertechniek is het mogelijk om vrijwel pijnloos behandeld te worden. Daarnaast zorgt de gepatenteerde koeltechnologie voor extra comfort. Echter, is elke mens uniek, en de beleving van pijn zal dan per persoon en behandelgebied variëren.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja! De SHR-methode is bewezen de veiligste methode van laserontharing voor alle huidtypes. Onze laser werkt ook met een bewegende ‘in-motion’ methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij het eiwit rondom het haarzakje vernietigd wordt waardoor het haartje afsterft.

Wat zijn de contra-indicaties?

Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

  • zwanger bent of borstvoeding geeft
  • aan epilepsie lijdt
  • diabetes hebt (behandeling met insuline-inspuitingen)
  • zonneallergie en overgevoeligheid voor zonlicht hebt
  • koorts of een infectie hebt
  • een auto-immuunziekte of porfyrie (erfelijke ziekte) hebt
  • medicijnen gebruikt die je huid lichtgevoelig maken
  • ontstekingsremmers slikt
  • een pacemaker hebt
  • piercings, tatoeages, botox, fillers of een implantaat hebt in het te behandelen gebied.

Word ik 100% haarvrij?

Dit is helaas niet te garanderen. Dit is afhankelijk van vele factoren. O.a. geslacht, leeftijd, pubertijd, overgang, zwangerschap, mannelijke hormonen, medicijnen en genetische invloeden. Verwachting is tot 80-90% haarreductie. Echter elk lichaam reageert anders op de laserbehandelingen. Het resultaat is om die redenen ook niet te voorspellen.

Wat zijn de garanties?

Omdat ieder persoon en ieders huid- en haartype uniek is, zal de laser ook op iedereen anders werken. Daarom kan er geen garantie gegeven worden op het aantal behandelingen en het uiteindelijke resultaat.
Ook is het belangrijk om te weten dat een (zeer klein) percentage van de mensen non-responder is en dus niet reageert op de laserbehandeling. De beoogde reductie van haargroei kan dan niet worden bereikt. Bij een non-responder wordt een uiteindelijke reductie van haargroei verwacht van maximaal minder dan 30%.