Een minimum leeftijd voor laserontharing? Onlangs heb ik twee keer deze vraag gekregen. Tijd om hier wat meer duidelijkheid over te geven.

Een minimum leeftijd voor laserontharing? - Silk Laser StudioWant hoe zit dat precies met haargroei? Wanneer begint dat bij meisjes en jongens?
Meisjes krijgen al vroeg in de puberteit meer lichaamsbeharing. En dan vooral onder de oksels, in de schaamstreek en op armen en benen. Vanaf de leeftijd van 10 jaar kan er al schaamhaar gaan groeien, soms zelfs al eerder. De eerste haartjes zijn vaak lichtgekleurd, daarna worden ze langer, donkerder en gaan ze krullen. Okselhaar volgt vaak wat later en daarna begint het haar op de armen en benen ook te groeien.

Bij jongens gaat het iets anders. Dit komt vooral door de mannelijke hormonen. Bij jongens begint het schaamhaar te groeien begin puberteit, rond het 12e en 13e jaar. Daarna volgt okselhaar. Jongens krijgen uiteraard ook te maken met baardgroei en begint haar op de armen en benen, in neus en oren te groeien. Sommige jongens krijgen later nog haren op hun borst, rug, buik en schouders. Soms pas na hun 20ste.

Ontharing voor kinderen en jongeren is een groeiende trend. Jonge meisjes vergelijken vaak met elkaar. De ene scheert zich of gebruikt ontharingscrème, de ander doet nog niets en weer een ander laat zich waxen bij een schoonheidsspecialiste.
Dit zijn vooral methodes van tijdelijke ontharing. Het nadeel hiervan is dat haar uiteindelijk weer aangroeit en zelfs donkerder en sterker dan voorheen.

Maar op welke leeftijd kan je beginnen met permanente laserontharing?

Bij Silk Laser Studio hanteren we de minimumleeftijd van 16 jaar. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.
Bij jonge mensen is het namelijk zo dat het lichaam nog zo in ontwikkeling is, dat permanente ontharing vaak niet het gewenste effect kan geven. Het lichaam ontwikkelt namelijk in de puberteit veel hormonen waardoor er na een laserbehandeling nog nieuwe haren tevoorschijn kunnen komen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij dan ook aan pas vanaf 16 jaar te beginnen met laser ontharen

Om er zeker van te zijn dat ongewenste haartjes niet meer terugkomen na een laserbehandeling, is het echter aan te raden zolang mogelijk te wachten. Het mag dus wel vanaf je zestiende jaar, maar mocht je nog 2 jaartjes langer kunnen wachten, dan zal het resultaat beter én definitief zijn.

Voor info of het maken van een afspraak bel 06-12378572 of mail naar info@silklaserstudioleeuwarden.nl