Bleken tanden

Naast Laser ontharing biedt Silk Laser Studio ook een tanden bleek behandeling met de nieuwste technologie tandenbleek lampen.

Veilig en effectief een stralend wit gebit!

Tanden bleken LeeuwardenSilk Laser Studio maakt gebruikt van de beste, krachtigste en effectiefste manier van tanden bleken middels de Premium White bleeklamp. Deze lamp is computergestuurd en meet geheel automatisch de tanden continu zodat automatisch de juiste sterkte wordt afgegeven.

Het allernieuwste systeem op het gebied van professioneel tanden bleken. De lamp beschikt over een intelligente microprocessor die er automatisch voor zorgt dat de bleekkracht aangepast wordt aan de bleektemperatuur. Zo krijg je een optimaal bleekresultaat.

Op zoek naar een effectieve behandeling voor witte tanden?  De duur van de behandeling inclusief intake, voor- en nazorg bedraagt ongeveer 70 minuten. Let op: Kronen, facings, vullingen en blootliggende tandhalzen kunnen voor het tanden bleken van belang zijn.

Veilig en effectief een stalend gebit | Silk Laser Studio

De behandelingen

 • De basis behandeling
  Deze behandeling noemen wij meer een opfrissing van uw tanden. Speciaal voor het bleken van tanden van rokers, fervente koffiedrinkers en liefhebbers van bijv. rode wijn en Red Bull. Het betreft een sterke, non-peroxide bleekgel op basis van sodium bicarbonaat en plantenextracten zoals, camille en cactus. Ook geschikt als je gevoelige tanden hebt. Deze behandeling is natuurlijk ook leuk voor een bruiloft of een feest. De gel die in deze behandeling gebruikt wordt zal maximaal 2 – 3 maanden een mooi zichtbaar resultaat geven. Voor een mooi maar langer resultaat raden wij de luxe behandeling aan.

 • De luxe behandeling
  Deze behandeling is exact het zelfde qua stappen als de basis behandeling. Alleen werken we met een andere substantie (gel) op basis van sodium bicarbonaat die veel effectiever is en een langer resultaat behoudt. Deze behandeling mag daarom ook maar 1 maal per jaar worden ondergaan. Tussendoor mag u wel de basisbehandelingen herhalen wanneer u dat prefereert.

Tips / goed om te weten

We beginnen met een intake gesprek om een beeld te geven van de mogelijkheden voor het bleken van de tanden. Na het intakegesprek start gelijk de behandeling. Het is van belang dat vóór de behandeling (en intake) de tanden gepoetst zijn. De behandeling begint met het bepalen van de kleur. Vervolgens wordt er een mondspreider in de mond aangebracht om de tanden vrij te houden van de lippen. Op het tandvlees, rond de tanden, wordt een siliconen beschermlaagje aangebracht, die met de lamp 1 minuut wordt uitgehard. Daarna wordt de whitening gel op de tanden aangebracht en vervolgens wordt de BLUE LIGHT plasmalamp 2 x 20 minuten op je tanden gericht. Tussen deze 2 x 20 minuten wordt een nieuwe laag whitening gel aangebracht.

Na de 2 x 20 minuten wordt de gel en de mondspreider verwijderd. Even naspoelen met water en kijk maar in de spiegel voor het resultaat!

De behandeling is intensief en afhankelijk van de normale gevoeligheid van je tanden kan het voorkomen dat de tanden gevoelig worden aan het einde en direct na de behandeling. De meeste mensen voelen een zeurderige tinteling, ook wel omschreven alsof je in een ijsje bijt of stroomstootjes krijgt. De zenuwprikkels kunnen tot 8 uur na de behandeling aanhouden maar de volgende morgen zijn deze veelal verdwenen. Overigens is de beleving zeer verschillend per persoon, niet iedereen heeft er last van.

 1. Vóór de behandeling: De tanden moeten gepoetst zijn.
 2. Tijdens de behandeling: Wij geven bij aanvang van de behandeling 3 instructies om de veiligheid en het optimale resultaat te kunnen garanderen, te weten:
  – Uw speeksel door blijven slikken.
  – De tong naar achteren houden, ook wanneer het speeksel wordt doorgeslikt.
  – De mond iets open houden, een kleine ruimte houden tussen de boven en onderkaak.
  Het zijn simpele instructies maar zeer belangrijk voor uw comfort, de veiligheid en het eindresultaat.
  Voor de rest hoeft u niets te doen. Tijdens de behandeling kunt u bijvoorbeeld luisteren naar uw eigen muziek van uw telefoon.
 3. Na de behandeling: Wij raden aan van te voren te eten en te drinken en na de behandeling tenminste 1 uur geen koude of warme producten te nuttigen.Om het resultaat te optimaliseren, de tanden bleken na de behandeling namelijk nog wat door, is het van essentieel belang om tot 24 uur na de behandeling niet te roken en rode wijn, koffie, thee, cola, sinaasappelsap, rode bietjes, aardbeien, kersen, sausjes, kruiden en alle andere kleur bevattende producten te vermijden.Om het behaalde resultaat zolang mogelijk te behouden is het verstandig deze producten met mate te nuttigen. Ook zuurhoudende producten zoals citrusvruchten en koolzuur bevattende dranken worden met klem afgeraden.

Bleken tanden werkwijze | Silk Laser StudioSilk Laser Studio maakt gebruikt van de beste, krachtigste en effectiefste manier van tanden bleken middels de Premium White bleeklamp. Deze lamp is computergestuurd. Het allernieuwste systeem op het gebied van professioneel tanden bleken. De lamp beschikt over een intelligente microprocessor die er automatisch voor zorgt dat de bleekkracht aangepast wordt aan de bleektemperatuur. Zo krijgt u een optimaal bleekresultaat.

Bij de Premium White bleeklamp is ook gedacht aan de hygiëne. Met het NO-TOUCH systeem is het mogelijk de lamp in- en uit te schakelen met een sensor zonder de lamp aan te raken. Met deze swipe functie kan er professioneel en hygiënisch gewerkt worden.